home >> visual storytelling >> verhelderende illustraties >> informatie en voorbeelden

animatie van lamp in schilderijlijst

Verhelderende illustraties
- informatie en voorbeelden -

Illustraties hebben de kracht om in één oogopslag een verhaal te vertellen. Mensen worden er nieuwsgierig van. Ze willen meer weten!

Of het nu gaat om een enkele illustratie of om een hele praatplaat met tientallen elementen. Ik maak een illustratie die zorgt voor verheldering en nieuwsgierigheid.

Illustraties

Illustraties waarmee jij de nieuwsgierigheid prikkelt

Natuurlijk kun je jouw tekst aanvullen met een plaatje waardoor het er aantrekkelijker uitziet. Dat scheelt!

Maar als ik een illustratie voor je maak heeft dat veel meer effect. Ik geef in mijn beeld een visuele samenvatting van jouw tekst waardoor de nieuwsgierigheid van jouw lezer wordt geprikkeld. Daardoor is de kans stukken groter dat jouw tekst gelezen wordt.

illustratie voor jongeren over Corona
Voorbeeld

Illustratie voor jongeren over Corona

Deze illustratie komt uit een serie die ik maakte voor het jongerenwerk. Zij wilden jongeren aanzetten om zich aan Corona-maatregelen te houden.

De illustratie laat duidelijk zien wat er aan de hand is zonder te belerend te zijn. Bovendien bedachten we samen wat de beste taal is om te gebruiken. Als je hem als poster in de gang hangt komen er vanzelf gesprekken over. Vooral als je de actie herhaalt met verschillende posters die duidelijk bij elkaar horen.

De illustratie is gemaakt met Illustrator. Hierdoor is hij oneindig schaalbaar terwijl hij toch een hoge kwaliteit behoudt.

Vanaf € 300,- voor 6 illustraties exclusief BTW

Wat krijg je daar dan voor?

Ja, ik wil graag verhelderende illustraties!

Praatplaten

Een praatplaat als jullie gedeelde referentiekader

 

Voordelen

Een praatplaat is een fijn hulpmiddel bij gesprekken. Terwijl je praat over een detail blijft het overzicht in beeld. Daardoor wordt de samenhang niet vergeten. Het is mogelijk om aan te wijzen over welk onderdeel van het onderwerp wordt gesproken. Dat helpt misverstanden te voorkomen.

Een plaat in jullie hoofd

Als je de plaat vaker samen bekijkt blijft hij in het geheugen hangen. Je zult zien dat mensen de plaat erbij halen zonder dat hij fysiek aanwezig is. Ze hebben het dan over de plaat zonder hem te zien.

Hierdoor helpt zo'n plaat jouw team om op een hoger niveau te gaan staan met een helicopterview.

Samen maken is nog beter

Er ontstaat eigenaarschap als je de plaat samen met je team ontwerpt. Tenslotte heeft iedereen daar dan een aandeel in gehad. Klik hier voor deze optie.

praatplaat onbegrijpelijk brein
Voorbeeld: Stichting Onbegrijpelijk Brein

Eén praatplaat voor 3 doeleinden

Als ik tekenwerk maak heeft het meestal verschillende doelen in één. Deze poster wordt gedrukt. Daarnaast maakte ik er een interactieve plaat van. De interactieve plaat heeft twee mogelijkheden. Een gebruiker kan er zelfstandig doorheen. Maar hij kan ook als presentatie worden gebruikt.

Toon groot in een nieuw venster

Voor onze stichting Onbegrijpelijk Brein heeft Frank visualisaties gemaakt. De visualisaties beelden op een duidelijke, creatieve manier uit wat de kern is van MCDD.

Frank is heel snel in zijn denken en heeft binnen no time door waar het in je verhaal om gaat .

Daardoor is niet alleen het eindresultaat prachtig. Het proces ernaar toe van samen creëren is ook een belevenis.

Esther Kopmels
Bestuur Stichting Onbegrijpelijk Brein
praatplaat over werkgelegenheid
Voorbeeld: Flevoland Werkt!

Praatplaat met uitlegvideo

Deze praatplaat is een verwerking van mijn visuele notulen. Deze maakte ik op een bijeenkomst van Flevoland Werkt! Bij deze praatplaat hoort een film die ik bij de praatplaat maakte. In de film leg ik de plaat helemaal uit.

Deze praatplaat is afgedrukt als poster op A2-formaat en uitgedeeld aan alle partners.

Voor de kosten hoef je het niet te laten. Een begeleidende video kost slechts € 375,- exclusief BTW

Toon praatplaat en video

Infographics

Als jij een afbeelding hebt met waardevolle inhoud deelt jouw netwerk deze graag! Ik maak graag een infographic voor je die ervoor zorgt dat jouw inhoud gaat gonzen in je netwerk.

Voorbeeld: Aaltje Vincent

Infographic voor content marketing

Aaltje Vincent gebruikt mijn infographics (ik maakte er meerdere) voor haar content marketing. Ze deelt ze regelmatig op social media. En dan zijn de reacties heel lovend. De plaat wordt ook veel gebruikt in workshops.

Hier zie je een screenshot van LinkedIn. Aaltje deelde hier de infographic die ik voor haar maakte. Ze kreeg 240 positieve reacties. En 45 keer gaven mensen commentaar, waaronder opmerkingen als:

"Deze posters zijn zo leuk!"
"Wat een leuke infographic!"
"Wat een ontzettend leuke en goede infographic!"
"Handige tips! Leuk om het zo visueel te maken."
"Mooie infographic Aaltje, ik deel het met mijn collega's." 

Toon infographic in een nieuw venster

Het is fijn werken met Frank Los, een origineel en aimabel mens. De tekening doet wonderen in mijn werk met werkzoekers, echt blij mee!

Aaltje Vincent
Aaltje Vincent & Company

Illustraties voor een boek of verslag

Een boek of verslag met verhelderende tekeningen wordt met veel meer plezier gelezen. Jij krijgt illustraties die jouw inhoud omhoog tillen. Op strategische plekken verhelder ik jouw inhoud met visualisaties die de lezer helpen om jouw inhoud nog beter te snappen. En we ontwerpen samen een visuele rode draad die de lezer helpt om jouw inhoud te scannen aan de hand van de afbeeldingen.

Nog gebruiksvriendelijker? Bekijk hier hoe ik jouw verslag interactief maak!

afbeelding van het boek
Voorbeeld: Anke Siegers

Illustraties voor het boek "De nieuwe route"

Met veel plezier werkte ik samen met Anke Siegers aan de illustraties van haar boek. Zowel bij Bol als bij Managementboek wordt het boek door lezers beoordeeld met het hoogst haalbare cijfer.

Bekijk de website van het boek in een nieuw venster

Ik heb voor zowel mijn boek als lezingen samengewerkt met Frank Los, van verhelderende tekeningen tot aan een heel kunstwerk. 

Frank denkt helemaal met je mee zodat de stijl bij het verhaal past en het verhaal door zijn tekeningen meer body krijgt. Erg fijn!

Anke Siegers
Organisatiepsycholoog, eigenaar DatisHelder

Meer dan een illustratie

illustratie van een online tekensessie

Een verhelderende illustratie is een middel waarmee jij jouw doel bereikt. Ik werk vanuit dit grotere perspectief. Ik weet hoe je jouw doelgroep moet bereiken en waar je dan rekening mee moet houden.

Ik denk actief met je mee over jouw strategie om dit doel te bereiken. Daarbij heb ik een heleboel tips over hoe jij dat voor elkaar krijgt. En waar ik het jou gemakkelijker kan maken doe ik dat. Je ziet dat terug in mijn werkwijze.

Bekijk mijn werkwijze

Even overleggen?

Frank Los

Misschien weet je nu al dat je graag gebruik wilt maken van mijn creativiteit.
Het kan ook zijn dat je twijfelt.
Misschien wil je alleen maar een vraag stellen.

In alle gevallen praat ik graag met je.
Ik beantwoord graag je vragen
en wijs je ook graag verder als ik denk dat ik niet de juiste man ben.

Je kunt me bellen: 
06 430 466 58
of je kunt onderstaand formulier invullen.
Je krijgt binnen 24 uur antwoord.

Even overleggen?

Misschien weet je nu al dat je graag gebruik wilt maken van mijn creativiteit. Het kan ook zijn dat je twijfelt. Misschien wil je alleen maar een vraag stellen.

In alle gevallen praat ik graag met je. Ik beantwoord graag je vragen en wijs je ook graag verder als ik denk dat ik niet de juiste man ben.

Je kunt me bellen: 06 430 466 58

of je kunt onderstaand formulier invullen.

Je krijgt binnen 24 uur antwoord.

Frank Los
arrow-up-circle