Keuzeapplicatie voor verstandelijk gehandicapten

Het maken van deze applicatie was een groot traject waarin ik nauw samen heb gewerkt met de doelgroep.

Zelf kiezen

Persoonsvolgende zorg is een experiment waarbij wordt gekeken of wij als maatschappij niet veel meer tegemoet kunnen komen aan de wensen van mensen die langdurige zorg nodig hebben.

Wij kunnen zelf kiezen waar we willen wonen, hoe ons huis eruit ziet en hoe wij ons leven invullen. Het is eigenlijk niet meer dan logisch dat wij zoveel mogelijk tegemoet komen aan de wensen van de meer kwetsbaren onder ons.

App

Ik maakte een soort spel waarin mensen uit de de groep van licht verstandelijk gehandicapten kunnen uitvogelen wat zij willen. Alle vragen in de app zijn bedacht door mensen uit deze groep. We hebben ook samen de vragen in groepen onderverdeeld. 

Hele klus

Het was een hele klus om deze app te maken. Het is ook een behoorlijke klus om de app in te vullen. Er zijn nogal wat vragen. Ze hoeven ook niet in één keer beantwoord te worden. Gebruikers kunnen hun eigen account maken zodat zij verder kunnen gaan waar zij gebleven waren.

Aanbod woningen

De gebruiker krijgt aan de hand van zijn antwoorden woningen aangeboden op de website zelf. Dit stuk is door een andere partij gemaakt. De gebruiker kan ook een boekje met plaatjes downloaden waardoor zijn wensen overzichtelijk zijn. Dat is handig bij gesprekken.

Meer bekijken

Weer een blog van Frank Los

Ik deel graag mijn visie en projecten.
Dit soort berichten maandelijks in je mail?
Meld je dan hier aan.

illustratie kadootje

Krijg je gelijk animaties voor op je site kado! 

Delen is fijn!

Wil je zelf uitblinken met visuele communicatie?

Bekijk dan mijn diensten.

Wellicht wil je meer weten over mij.