home >> visual storytelling >> animaties die starten als je scrolt >> informatie en voorbeelden

Animaties waardoor jouw bezoeker
blijft scrollen
- informatie en voorbeelden -

Als jij een verhaal schrijft wil je dat jouw doelgroep alles leest. Hiervoor maak ik prikkelende animaties die de nieuwsgierigheid prikkelen van de bezoeker. De animaties spelen zodra ze in beeld komen. Als je niet scrolt staan ze stil. Daardoor heeft jouw ontvanger alle aandacht vrij voor jouw tekst.

Voorbeeld: Stichting Toekomst voor Ilona

Storytelling voor sponsorwerving

Als Ilona niet geopereerd werd in Spanje zou ze dood gaan. Maar dit werd niet vergoed door de zorgverzekering. Ze moest het daarom van sponsors hebben. Ik heb een site gemaakt die de mensen stimuleerde te doneren.

Op de homepagina staat het verhaal van Ilona als animatie. Ik heb speciaal hiervoor een tekenstijl ontwikkeld die past bij dit ernstige onderwerp. Hier zijn het tekeningen die opnieuw worden getekend als je scrolt. 

Ilona heeft het bedrag van € 130.000,- bij elkaar gekregen. We hebben haar gered!

Bekijk de animatie in een nieuw venster

Wow! Wat een mooie site heeft Frank voor me gemaakt. Dit is echt een unieke eigen stijl die heel erg spreekt. Deze site vergeet je niet! Dit heeft zeker bijgedragen aan de succesvolle crowdfunding. Frank is een digitale kunstenaar.

Ilona Spee
Stichting Toekomst voor Ilona
Voorbeeld: Maria Mazarakis

Animaties die de conversie stimuleren

Voor Maria Mazarakis maakte ik een site waar overal animaties zijn. Maria heeft een uitgesproken smaak. En daar ben ik blij mee. Ik laat me graag sturen door inzichten van anderen.

Alle animaties zijn hier silhouetten in 1 kleur, met her en der een accent. De site is daardoor duidelijk één geheel. En ondanks dat er veel gebeurt is het toch een rustig geheel.

Bekijk de animatie in een nieuw venster

Ik wilde een rustige, overzichtelijke, bijzonder mooie site. Met korte teksten, to-the-point en als kers op de taart daarbij jouw tekeningen als animaties. 

Ik wilde veel! En dat alles heb ik gekregen. Echt! Het is meer dan gelukt! Fantastisch hoe we samengewerkt hebben aan de site, waarbij ik live mee mocht kijken en we samen konden ontdekken wat het precies moest worden: een site waar je door de animaties ingetrokken wordt. 

Door de animaties wil je verder lezen en kijken omdat je nieuwsgierig bent naar het vervolg. Een belevenis is het geworden. 

Ik ben supertrots op mijn site en ons werk samen. Dankjewel Frank!

profielfoto Maria Mazarakis
Maria Mazarakis
Expert in levensverhalen - socioloog -
Voorbeeld

Animatie over een complex onderwerp

Ik maakte een animatie over de basisprincipes van Permacultuur. Uitgangspunt was een video van Marc Siepman. Ik bracht een lezing van drie kwartier terug tot één pagina. 

Er is een verscheidenheid aan animaties. Ik laat tekeningen gefaseerd in beeld komen. Ik animeer kopjes tekst. En ik laat de vorm van silhouetten veranderen waardoor zij verschillende dieren vormen.

Verder heeft Marc het over principes die tegen de natuur in werken en principes die van de natuur gebruik maken. Door deze te animeren wordt nog duidelijker wat hij bedoelt.

Bekijk de animatie in een nieuw venster
Voorbeeld

Animatie met foto-collages

In deze animatie met fotocollages vertelt Mena Leila Kilani over hoe heleboel druppels een zee aan verandering vormen.

Als je animaties maakt die aangestuurd worden door het scrollen van de gebruiker heb je weinig tijd voor de beweging. Je hebt een halve pagina de tijd voor de animatie. Anders ziet de gebruiker de animatie niet in zijn geheel.

Ik wilde hier wat meer tijd nemen. Daarom liet ik (ondanks het scrollen) tijdelijk de pagina stilstaan tot de animatie klaar is. Je scrolt dus als het ware door de animatie heen.

Bekijk de animatie in een nieuw venster

Meer dan een aantal animaties

illustratie van een online tekensessie

Een scrol-animatie is een middel waarmee jij jouw doel bereikt. Ik werk vanuit dit grotere perspectief. Ik weet hoe je jouw doelgroep moet bereiken en waar je dan rekening mee moet houden.

Ik denk actief met je mee over jouw strategie om dit doel te bereiken. Daarbij heb ik een heleboel tips over hoe jij dat voor elkaar krijgt. En waar ik het jou gemakkelijker kan maken doe ik dat. Je ziet dat terug in mijn werkwijze.

Bekijk mijn werkwijze

€ 970,- exclusief BTW

Even overleggen?

Frank Los

Misschien weet je nu al dat je graag gebruik wilt maken van mijn creativiteit.
Het kan ook zijn dat je twijfelt.
Misschien wil je alleen maar een vraag stellen.

In alle gevallen praat ik graag met je.
Ik beantwoord graag je vragen
en wijs je ook graag verder als ik denk dat ik niet de juiste man ben.

Je kunt me bellen: 
06 430 466 58
of je kunt onderstaand formulier invullen.
Je krijgt binnen 24 uur antwoord.

Even overleggen?

Misschien weet je nu al dat je graag gebruik wilt maken van mijn creativiteit. Het kan ook zijn dat je twijfelt. Misschien wil je alleen maar een vraag stellen.

In alle gevallen praat ik graag met je. Ik beantwoord graag je vragen en wijs je ook graag verder als ik denk dat ik niet de juiste man ben.

Je kunt me bellen: 06 430 466 58

of je kunt onderstaand formulier invullen.

Je krijgt binnen 24 uur antwoord.

Frank Los