home >> visual storytelling >> visual storytelling in overzichten >> informatie en voorbeelden

Visual storytelling in overzichten
informatie en voorbeelden 

De samenhang is een belangrijk onderdeel van je verhaal. Je wilt dus de onderlinge relaties laten zien. En je wilt laten zien hoe verschillende elementen zich tot elkaar verhouden.

Ik maak een overzicht voor je waardoor jouw ontvanger de samenhang kan ontdekken.

Voorbeeld: Stichting Onbegrijpelijk Brein

Interactieve plaat over een complexe diagnose

Je zal het maar hebben: Meervoudig Complexe Ontwikkelingsstoornis.  Je hebt dan eigenlijk 3 stoornissen in één pakket. Daarom maakte ik een plaat met 3 gebieden. Elk gebied heeft een eigen kleur. 

Als je op knoppen of  plaatjes klikt zoom je in op de plaat. Naast de plaat komt er bij elke klik nieuwe informatie in beeld.

Bij aanvang zie je allemaal sterren. Als je op de sterren klikt veranderen ze in een plaatje. Hierdoor zie je in één oogopslag wat je al hebt bekeken.

Bekijk de plaat in een nieuw venster

Voor onze stichting Onbegrijpelijk Brein heeft Frank visualisaties gemaakt. De visualisaties beelden op een duidelijke, creatieve manier uit wat de kern is van MCDD.

Frank is heel snel in zijn denken en heeft binnen no time door waar het in je verhaal om gaat . Daardoor is niet alleen het eindresultaat prachtig. Het proces ernaar toe van samen creëren is ook een belevenis.

Door het werk van Frank wordt in een paar klikken duidelijk hoe een complexe diagnose in elkaar zit. Daar kan geen geschreven woord tegenop.

Je gunt elke organisatie zo'n mooi beeld van de kern van de zaak.

Hulde!

Esther Kopmels
Bestuur Stichting Onbegrijpelijk Brein
Voorbeeld: De Twentse Zorgcentra

Een overzicht van een organisatieverandering

Voor De Twentse Zorgcentra maakte ik een visualisatie van hun organisatieverandering. Alle veranderingen staan overzichtelijk in beeld. De dagelijkse omgeving van de cliënt staat bovenin beeld. Daaronder staat alles wat de voorwaarden schept.

Elk grijs plaatje is een knop. Als je erop klikt komt er nieuwe informatie in beeld naast de plaat.

Als er op een grijs plaatje is geklikt wordt hij automatisch ingekleurd. Zo zie je precies wat je al hebt gezien.

Bijzonder is dat ik hier met de tekeningen heb gewerkt van een andere illustrator. Voordat ik in beeld kwam was er al een serie illustraties waarmee iedereen vertrouwd was.

Ik word altijd weer erg blij als Frank Los complexe organisatie veranderingen in een overzichtelijk beeld terug weet te brengen tot de essentie zodat iedereen in 1 oogopslag begrijpt wat de bedoeling is. 

Dat zegt meer dan heel veel woorden!✍

John Keunen
Manager Behandeling en Lid van het Managementteam van De Twentse Zorgcentra
Voorbeeld: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Een interactieve plaat waardoor je aan alles denkt

Bondgenoot van naasten
Bij deze pilot worden hulpverleners bondgenoten van naasten. De naasten zijn dan alle gezinsleden in een gezin waar iemand is met een hulpvraag. Het is van belang om rekening te houden met het gezin als geheel. Als je als bondgenoot niet op één lijn zit met het gehele gezin gaat het mis.

Checklist met verbanden
Er zijn nogal wat aspecten om rekening mee te houden. Daarvoor maakte ik een checkvisual als variant op de checklist. In een checkvisual zie je het geheel en haar verbanden. De verbanden worden extra duidelijk als je op knoppen klikt. Er komen dan lijnen in beeld die de verbanden tussen elementen aangeven.

Afvinken
In het begin zie je alleen maar rode sterren. Elke ster verandert in een afbeelding als je erop klikt. Als alle rode sterren weg zijn heb je aan alles gedacht.

Bekijk de plaat in een nieuw venster

Wat ik voor jou doe

illustratie van een online tekensessie

Een overzicht is een middel waarmee jij jouw doel bereikt. Ik werk vanuit dit grotere perspectief. Ik weet hoe jij jouw doelgroep moet bereiken en waar je dan rekening mee moet houden.

Ik denk actief met je mee over jouw strategie om dit doel te bereiken. Daarbij heb ik een heleboel tips over hoe jij dat voor elkaar krijgt. En waar ik het jou gemakkelijker kan maken doe ik dat. Je ziet dat terug in mijn werkwijze.

Bekijk mijn werkwijze

Vanaf € 1800,- exclusief BTW

Even overleggen?

Frank Los

Misschien weet je nu al dat je graag gebruik wilt maken van mijn creativiteit.
Het kan ook zijn dat je twijfelt.
Misschien wil je alleen maar een vraag stellen.

In alle gevallen praat ik graag met je.
Ik beantwoord graag je vragen
en wijs je ook graag verder als ik denk dat ik niet de juiste man ben.

Je kunt me bellen: 
06 430 466 58
of je kunt onderstaand formulier invullen.
Je krijgt binnen 24 uur antwoord.

Even overleggen?

Misschien weet je nu al dat je graag gebruik wilt maken van mijn creativiteit. Het kan ook zijn dat je twijfelt. Misschien wil je alleen maar een vraag stellen.

In alle gevallen praat ik graag met je. Ik beantwoord graag je vragen en wijs je ook graag verder als ik denk dat ik niet de juiste man ben.

Je kunt me bellen: 06 430 466 58

of je kunt onderstaand formulier invullen.

Je krijgt binnen 24 uur antwoord.

Frank Los