Frank Los

Mag ik jouw complexiteit verhelderen?

Op school leerde ik vooral verhelderen

Op school was ik altijd aan het tekenen in de les. Spelenderwijs ontdekte ik dat dit tekenen mij enorm hielp bij het begrijpen van de lesstof. Als ik een toets moest voorbereiden ging ik niet stampen. Ik maakte hele overzichten van de inhoud.

Mijn diploma heb ik nooit gebruikt. De oogst van mijn scholing is vooral geweest dat ik leerde complexiteit te verhelderen met tekeningen.

Ik leerde verhelderingen verhelderen

Deze tekeningen bevatten heel veel informatie. Ze bevatten soms zoveel informatie dat ze overweldigend kunnen zijn.

Ik ging daarom op zoek naar een manier om deze tekeningen behapbaar te maken. Het mooiste zou zijn als je delen van de tekening pas laat zien als ze nodig zijn.

Daarom leerde ik mijzelf programmeren. Dat maakte het mogelijk om interactieve platen te maken waarin je precies ziet wat je wilt weten. Niks meer en niks minder.

illustratie gereedschapskist

Mijn gereedschapskist

illustratie potlood

Illustraties

In de loop der tijd heb ik mij ontwikkeld tot snel-illustrator. In een enkel project zitten tientallen tekeningen. Dat mag niet te lang duren. Want dat is te duur.

Al mijn werk maak ik digitaal. Dat werkt snel. Met weinig moeite zet ik dezelfde tekeningen op verschillende manieren in.
illustratie boek

Storytelling

Ik trad ruim 20 jaar op als entertainer. In deze tijd heb ik de meest uiteenlopende groepen vermaakt met verhalen en gedichten.

Erkenning bestaat eruit dat ik veel werd ingehuurd op festivals. Ik heb bijvoorbeeld op Oerol, Lowlands en De Zwarte Cross gespeeld.
illustratie haakjes

Programmeren

In het begin van deze eeuw leerde ik mijzelf programmeren zodat ik mijn tekeningen interactief kon maken. Het werd een verslaving.

Inmiddels maak ik met gemak web-applicaties. Ik zet binnen een mum van tijd een website in elkaar. En ik maak zelfs apps.
illustratie van lamp

Snel van begrip

Ongeveer 10 jaar reis ik nu door Nederland om visuele notulen te maken. Ik heb ontzettend veel gehoord in die tijd.

Maar de snelheid van mijn begrip komt vooral ook doordat ik mijn eigen meningen niet serieus neem. Dat haalt een boel ruis weg.
illustratie hart

Passie

Mijn werk is mijn lust en mijn leven. Ik heb eigenlijk geen behoefte aan weekend en vakantie. Ik kruip liever achter de computer.

Als het komkommertijd is ga ik gewoon door. Dan volg ik online cursussen over tekentechnieken en programmeren. Ik vind het allemaal zo mooi!
illustratie kroon

Commitment

Mijn klant is koning. Ik vind het werk wat ik voor je maak net zo belangrijk als jij dat vindt. Als het nodig is ga ik langer door dan afgesproken.

Het geval is dat ik namelijk precies hetzelfde zou doen als geld niet bestond. Dit heeft alles te maken met de passie voor mijn vak.
illustratie palet

Creativiteit

De creativiteit waarover ik beschik is echt een cadeautje van mijn ouders. Van jongs af aan heb ik de beschikking over veel fantasie.

Kinderen wilden altijd al bij mij in het groepje als wij iets moesten maken. De ideeën ploppen bij mij namelijk op als paddenstoelen in de herfst.
illustratie van twee luidsprekers

Tegengeluid

Als je met mij gaat werken kun je tegengeluid verwachten. Ik ben behoorlijk kritisch. En ik vertel je als ik ervaar dat het "wrikt".

Tegelijkertijd is mijn opdrachtgever altijd de baas. Het is namelijk voor mij heel belangrijk dat jij 100% achter ons product staat. 
illustratie smiley

Leuk!

Mijn optimisme en vrolijkheid straalt door in mijn werk. Ik ben open naar de wereld en ik ben er goed in om dingen leuk te maken.

Waarschijnlijk komt dat omdat ik heel benieuwd blijf naar de wereld. Ik vind het fantastisch om door al die deuren te mogen kijken. 


Even overleggen?

Frank Los

Misschien weet je nu al dat je graag gebruik wilt maken van mijn creativiteit.
Het kan ook zijn dat je twijfelt.
Misschien wil je alleen maar een vraag stellen.

In alle gevallen praat ik graag met je.
Ik beantwoord graag je vragen
en wijs je ook graag verder als ik denk dat ik niet de juiste man ben.

Je kunt me bellen: 
06 430 466 58
of je kunt onderstaand formulier invullen.
Je krijgt binnen 24 uur antwoord.

Even overleggen?

Misschien weet je nu al dat je graag gebruik wilt maken van mijn creativiteit. Het kan ook zijn dat je twijfelt. Misschien wil je alleen maar een vraag stellen.

In alle gevallen praat ik graag met je. Ik beantwoord graag je vragen en wijs je ook graag verder als ik denk dat ik niet de juiste man ben.

Je kunt me bellen: 06 430 466 58

of je kunt onderstaand formulier invullen.

Je krijgt binnen 24 uur antwoord.

Frank Los