Frank Los
Helderheid in woord en beeld

Over mij

Zullen we het laten sprankelen?

Een enthousiaste sfeer waarin mensen met plezier dingen voor elkaar krijgen. Daar word ik blij van. Het is dan ook al 30 jaar mijn vak om zo’n sfeer te bewerkstelligen.

Eerst deed ik dat als performer. Ik werd gevraagd door festivals als Oerol, Lowlands en De Zwarte Cross. Ook kwam ik in talloze organisaties en bedrijven. Van ministeries tot aan kaasfabrieken.

Dat deed ik totdat ik lang genoeg in het middelpunt had gestaan. Ik ben er nu om anderen te ondersteunen. Ik stel mijn aanstekelijke enthousiasme graag ter beschikking aan het grotere geheel.

illustratie gereedschapskist

Mijn gereedschapskist

illustratie potlood

Illustraties

In de loop der tijd heb ik mij ontwikkeld tot snel-illustrator. In een enkel project zitten tientallen tekeningen. Dat mag niet te lang duren. Want dat is te duur.

Al mijn werk maak ik digitaal. Dat werkt snel. Met weinig moeite zet ik dezelfde tekeningen op verschillende manieren in.
illustratie boek

Storytelling

Ik trad ruim 20 jaar op als entertainer. In deze tijd heb ik de meest uiteenlopende groepen vermaakt met verhalen en gedichten.

Erkenning bestaat eruit dat ik veel werd ingehuurd op festivals. Ik heb bijvoorbeeld op Oerol, Lowlands en De Zwarte Cross gespeeld.
illustratie haakjes

Programmeren

In het begin van deze eeuw leerde ik mijzelf programmeren zodat ik mijn tekeningen interactief kon maken. Het werd een verslaving.

Inmiddels maak ik met gemak web-applicaties. Ik zet binnen een mum van tijd een website in elkaar. En ik maak zelfs apps.
illustratie van lamp

Snel van begrip

Ongeveer 10 jaar reis ik nu door Nederland om visuele notulen te maken. Ik heb ontzettend veel gehoord in die tijd.

Maar de snelheid van mijn begrip komt vooral ook doordat ik mijn eigen meningen niet serieus neem. Dat haalt een boel ruis weg.
illustratie van twee luidsprekers

Tegengeluid

Als je met mij gaat werken kun je tegengeluid verwachten. Ik ben behoorlijk kritisch. En ik vertel je als ik ervaar dat het "wrikt".

Tegelijkertijd is mijn opdrachtgever altijd de baas. Het is namelijk voor mij heel belangrijk dat jij 100% achter ons product staat. 
illustratie smiley

Leuk!

Mijn optimisme en vrolijkheid straalt door in mijn werk. Ik ben open naar de wereld en ik ben er goed in om dingen leuk te maken.

Waarschijnlijk komt dat omdat ik heel benieuwd blijf naar de wereld. Ik vind het fantastisch om door al die deuren te mogen kijken. 


Even met je meedenken?

Doe ik graag. Nemen we samen een half uur de tijd om jouw uitdaging te bespreken.

Na dit half uur weet jij wat de volgende stappen moeten zijn.

Het gesprek is kosteloos en vrijblijvend.

Wij gaan na dit gesprek alleen samen verder als jij dat graag wilt en ik zeker weet dat ik jouw opdracht uitmuntend uit kan voeren.

Gratis ebook
Hoe je een bruisend verhaal vertelt dat iedereen snapt
Hoe je de vonk laat overspringen
Zodat je samen in een stroomversnelling komt
Stuur mij de gratis download