Logo Frank Los
Frank Los
Helderheid in woord en beeld
voor het sociaal domein en omstreken
voor maatschappelijk betrokken projectleiders

Even lekker verhelderen?

Voor jou een lastige opgave. Zorgen dat ze het snappen. En het is nog eens heel belangrijk ook. Want het slagen van jouw project hangt ervan af. Ik help je. En ik leg mijn eigen lat graag hoog. Wat mij betreft gaan ze de materie zodanig begrijpen dat zij zich er helemaal in kunnen vinden. Dat iedereen roept: “Hupsakee! Dit is het”. 

Alles op zijn plek

Terwijl ik naar je luister orden ik jouw verhaal waardoor er een logische samenhang ontstaat. Eigenlijk ben ik een soort opruimcoach. Bliksemsnel ga ik met je naar de essentie. En dan sla ik een brug naar jouw ontvanger waardoor deze de kracht ziet van wat jij te vertellen hebt.  Een opgeruimd verhaal!

Frank Los treedt op festival
Frank Los steekt hoofd door theatergordijn

Eerst was ik artiest

In de jaren 90 ben ik afgestudeerd als Sociaal Cultureel Werker. Pas ruim 15 jaar later had ik het idee dat ik dit kon inzetten. In de tussentijd gaf ik al mijn creativiteit de ruimte als performer. Ik begon in de trein met het tekenen van karikaturen. En hierdoor werd ik plotsklaps bekend als artiest. Ik werd ingehuurd op allerhande plekken. Van personeelsfeesten tot festivals. En van ministeries tot parenclubs.

publiek in De Transparante Kerk
De Transparante Kerk op een festival
Bellen blazen in De Transparante Kerk

Daarna had ik mijn eigen kerk

In 2011 kwam ik op het dwaze idee om met mijn Transparante Kerk het land door te reizen. Het was een gigantisch opblaasbaar gevaarte van doorzichtig plastic. Hierin predikte ik ruimdenkendheid. Ik noemde mezelf domi-ja in plaats van domi-nee. En mijn kerk was bedoeld om leeg te lopen.

Frank ordent informatie
Frank vertelt verhaal
Frank tekent digitaal

Tot ik mijn roeping vond

Niks is zo kwetsbaar als transparant plastic. Mijn kerk versleet onder mijn ogen. En dat was eigenlijk heel fijn. Want het was een onhandelbaar pakket van 150 kilo wat mijn vrouw en ik elke keer heen en weer moesten verslepen.

En het klopte ook nog op een andere manier. Want ik merkte gaandeweg dat ik er juist heel goed in was om met woorden en beelden de verhalen van anderen omhoog te tillen.

Een gedreven leraar vertelde mij in een half uur zijn visie op het ideale onderwijs. In 3 zinnen vatte ik zijn verhaal samen. Bam! In de roos. Zijn ogen begonnen te glimmen. Dit was het helemaal.

En toen wist ik het. Ik heb mijn roeping gevonden. Eerst vertelde ik mijn eigen verhalen. Nu help ik vernieuwers aan slagkracht.

Mijn gereedschapskist

Illustraties

In de loop der tijd heb ik mij ontwikkeld tot snel-illustrator. In een enkel project zitten tientallen tekeningen.

Al mijn werk maak ik digitaal. Dat werkt snel. Met weinig moeite zet ik dezelfde tekeningen op verschillende manieren in.

Storytelling

Ik trad ruim 20 jaar op als entertainer. In deze tijd heb ik de meest uiteenlopende groepen vermaakt met verhalen en gedichten.

De mooiste herinneringen heb ik aan mijn optredens als straatartiest en op festivals. Ik heb bijvoorbeeld op Oerol, Lowlands en De Zwarte Cross gespeeld.

Programmeren

Sinds het begin van deze eeuw maak ik mijn tekeningen interactief met Javascript. 

Sindsdien maakte ik de meest uiteenlopende web-applicaties. Ik zet binnen een mum van tijd een website in elkaar. En ik maak zelfs apps.

Snel van begrip

Ongeveer 10 jaar reis ik nu door Nederland om visuele notulen te maken. Ik heb ontzettend veel gehoord in die tijd.

Maar de snelheid van mijn begrip komt vooral ook doordat ik mijn eigen meningen niet serieus neem. Dat haalt een boel ruis weg.

Tegengeluid

Als je met mij gaat werken kun je tegengeluid verwachten. Ik ben behoorlijk kritisch. En ik vertel je als ik ervaar dat het "wrikt".

Tegelijkertijd is mijn opdrachtgever altijd de baas. Het is namelijk voor mij heel belangrijk dat jij 100% achter ons product staat. 

Plezier

Mijn optimisme en vrolijkheid straalt door in mijn werk. Ik ben open naar de wereld en ik ben er goed in om dingen leuk te maken.

Waarschijnlijk komt dat omdat ik heel benieuwd blijf naar de wereld. Ik vind het fantastisch om door al die deuren te mogen kijken. 


Even met je meedenken?

Doe ik graag. Nemen we samen een half uur de tijd om jouw uitdaging te bespreken.

Na dit half uur weet jij wat de volgende stappen moeten zijn.

Het gesprek is kosteloos en vrijblijvend.

Wij gaan na dit gesprek alleen samen verder als jij dat graag wilt en ik zeker weet dat ik jouw opdracht uitmuntend uit kan voeren.

Download mijn gratis e-book

Vertel een helder verhaal
- krijg ze mee -
Gratis? Dat wil ik!