ga naar de hoofdinhoud
Logo Frank Los
Frank Los
Verhelderaar
voor duidelijkheid en inzicht
voor maatschappelijk betrokken projectleiders

Waarom rare dingen ontzettend effectief zijn

Mensen vinden mij zo raar dat ze regelmatig achter mijn rug om aan mijn vrouw vragen of ik thuis ook zo ben. Ik vind dat grappig.

Staat het in de weg? Volgens mij niet. Waar ik ook kom heb ik gelijkwaardige gesprekken. Mijn toegevoegde waarde krijgt alle ruimte. En als ik mijn werk aflever zijn mijn klanten blij. Daardoor heb ik al bijna 30 jaar een bloeiend bedrijf.

Zelf vind ik mij niet raar. Ik ben gewoon wie ik ben. En ik heb allang geaccepteerd dat anderen mij raar vinden. Ik vind dat prima! Ik zie het zelfs als kracht.

Het grote voordeel is namelijk dat ik geen moeite hoef te doen om mij te positioneren. Dat gaat helemaal vanzelf. Mensen weten wie ik ben en wat ze aan me hebben. En ze onthouden mij. 

John Medina heeft hier een hoofdstuk over geschreven in zijn boek “Brain Rules”. Het heet ‘We don’t pay attention to boring things'. Dingen die ongebruikelijk, onvoorspelbaar of onderscheidend zijn wakkeren onze interesse aan. Interesse zorgt voor aandacht. En als je ergens aandacht aan besteed is de kans groot dat je het ook onthoudt.

Jouw neiging is misschien om je aan te passen aan je omgeving. Dus gebruik je dezelfde droge beleidstaal als de anderen. Niet doen! Het is de beste manier om ervoor te zorgen dat mensen afhaken. Wees lekker jezelf. En dik dat lekker aan