Frank Los
Helderheid in woord en beeld

Visuele Notulen

Hoe je ervoor zorgt dat de uitkomsten van jullie bijeenkomst
wél handen en voeten krijgen

Je bijeenkomst is geweldig. Iedereen blaakt na afloop van de energie. Wat een motivatie! Maar binnen een week al verdwijnt de herinnering aan de bijeenkomst naar de achtergrond. Iedereen wordt weer gevangen door de waan van de dag. Het effect van de bijeenkomst is weg.

Stel je voor dat die positieve energie blijft fonkelen. De herinnering aan de bijeenkomst blijft levend waardoor uitkomsten ook daadwerkelijk handen en voeten krijgen. Wat voor verschil zou dat maken?

Ze vergeten waar het ook al weer over ging

Jouw aanwezigen verwerken een heleboel informatie op jouw bijeenkomst. De kans dat zij dit allemaal zullen onthouden is klein.

Ze lezen je notulen niet

Je kunt notulen sturen. Maar we weten het allemaal. Die worden niet of nauwelijks gelezen. Ze hebben er geen tijd voor.

Een uitdaging die voor jou niet lastig hoeft te zijn

Je wilt dus een verslag wat jouw deelnemers graag bekijken. En eigenlijk wil je delen van dit verslag vaker sturen om jouw deelnemers aan de goede plannen te herinneren. Op zo'n manier dat jouw deelnemers er naar uit kijken.

De oplossing?

Visuele Notulen

Visuele notulen bekijken zij graag!

Visuele notulen geven in één oogopslag de rode draad van de bijeenkomst weer. Bovendien worden zij met veel plezier bekeken.

Je kan mijn visuele notulen vaker inzetten

Natuurlijk willen jouw deelnemers eerst de complete notulen ontvangen. Daarom stuur jij die één of twee dagen na de bijeenkomst.

Ik lever ook alle afzonderlijke plaatjes als losse afbeeldingen. Hierdoor kun jij regelmatig een bericht sturen over één onderwerp wat besproken is. Bij elk bericht plaats jij weer een link naar de complete notulen.

Ik help je om berichten te schrijven die mensen leuk vinden om te lezen. Misschien wil je zelfs dat ik alles uit handen neem.

Hoe het ook zij. Met deze berichten houd je de vlam van inspiratie aan!

Ik beweeg mee met jouw bijeenkomst

Er zijn veel tekenaars die visuele notulen maken op de wand. Dat ziet er leuk uit op een evenement. Maar het is niet zo flexibel. De visueel notulist werkt vanaf één plek en kan zich dus niet meebewegen met de groep. Ook is het lastig om met zijn allen de tekeningen door te nemen. Als je er met zijn allen omheen gaat staan kan niemand ze goed zien. 

Ik kan op elke plek visueel notuleren. En ik kan op elk moment mijn tekeningen groot projecteren. Ik maak mijn tekeningen namelijk op mijn iPad. Dat maakt mij zeer flexibel. 

Mijn wervelende samenvattingen helpen het grote plaatje te zien

Juist als er heel veel besproken wordt is het slim om tussentijds de rode draad terug te halen van wat er allemaal is gezegd. Mijn visuele notulen zijn daarbij zeer behulpzaam. Met een tekening kun je de samenhang laten zien. Bovendien helpt een tekening om te onthouden.

Ik ben meer dan een visueel notulist. Omdat ik digitaal werk projecteer ik op elk gewenst moment mijn tekeningen. Ik presenteer ze met veel luchtigheid. Daardoor werken mijn samenvattingen als energizer. 

Met deze samenvattingen worden de plaatjes in het geheugen geprent van jouw deelnemers. Als zij ze later terugzien weten ze weer precies waar elk plaatje over ging. Er staan enkel kernwoorden op de plaat. Maar zij herinneren zich het hele gesprek.

Hans Linssen
Bedrijfsarchitect Nationale Politie
"Aan het eind van de dag heeft hij met zeer veel gevoel voor humor de illustraties aan de aanwezigen gepresenteerd en een onuitwisbare herinnering nagelaten …"

Ik ondersteun de discussie met live projectie van mijn visuele notulen

Als een onderwerp ingewikkeld is helpt het goed als ik visueel notuleer terwijl dat wordt geprojecteerd. De samenhang blijft in beeld. Je kunt letterlijk op de visuele notulen aanwijzen over welk aspect van het onderwerp je het momenteel hebt. Dat maakt het minder verwarrend als het gesprek verschillende kanten op schiet.

Nicole Loorbach
Specialist Open Acces,
Universiteit Twente
"Doordat ze je live op het grote scherm zagen tekenen, kregen ze al tijdens de discussie een samenvatting van de belangrijkste punten."

Ik haal ook op wat tussentijds wordt gezegd

We weten het. Het belangrijkste wordt gezegd in de wandelgangen en bij het koffiezetapparaat. Met mijn iPad ben ik, als visueel notulist, beweeglijk als wat. Ik kan op elk moment bij elk groepje visuele notulen maken. Wat er wordt besproken op die plek teken ik in een mum van tijd.

Als zijkant-facilitator help ik het proces op gang

Met mijn uitgebreide ervaring (ik maak ruim 10 jaar visuele notulen), mijn frisse insteek en mijn creatieve talent help ik het proces op gang. Op een luchtige manier help ik het gesprek naar een dieper niveau te brengen. Bovendien moedig ik de deelnemers aan om concreet te worden. 

Sandra Fafianie
Regiomanager,
RIBWAVV Arnhem-Zuid
"Jouw vragen en opmerkingen hielpen de deelnemers om op een andere manier naar de materie te kijken."
Johan Simon
Senior communicatieadviseur / teamcoördinator
Gemeente Rheden
"Hij is uniek op een oorspronkelijke manier. Hij is kleurrijk en ontwapenend. En hij toont lef door zijn eigen kleur te bekennen.

Dat schept ruimte voor echtheid, creativiteit en emotie. Mensen staan daardoor meer in hun eigen kracht."

Ik lever de visuele notulen snel

Hoe wil jij de visuele notulen versturen? Elk onderwerp op een apart blad? Of een poster met een overzichtelijke ordening van alles wat besproken is? Zeg het maar!

Na de bijeenkomst verwerk ik de tekeningen zo dat zij tegemoet komen aan jouw wensen. Ik maak er een PDF van. Hierdoor maakt het geen verschil of de aanwezigen de tekeningen op de computer bekijken of printen. De kwaliteit blijft altijd even hoog.

Wil je extra indruk maken door posters met de post te versturen? Ik neem deze klus volledig uit handen.

Jij ontvangt mijn PDF de dag na de bijeenkomst. Want ik weet hoe belangrijk het is om snel op te volgen.

Ik maak jouw visuele notulen geschikt voor meer doeleinden

Mijn visuele notulen worden door de aanwezigen gelijk begrepen. Zij waren erbij en hebben eigenlijk alleen de steekwoorden nodig. Met plezier voeg ik teksten en tekeningen toe. Dan zijn zij ook helder voor degenen die er niet bij waren.

Natuurlijk maak ik er ook graag een interactief overzicht van of een filmpje. Er is dan geschreven of gesproken uitleg bij het beeld. 

Een voorbeeld van mijn visuele notulen

Investering

  • per dagdeel
  • inclusief PDF met overzicht
  • inclusief losse plaatjes voor latere communicatie

 vanaf € 600,-

  • als verslag met begeleidende tekst
  • inclusief bespreking om scherp te stellen

extra vanaf € 400,-

Even overleggen?

Frank Los

Misschien weet je nu al dat je graag gebruik wilt maken van mijn creativiteit.
Het kan ook zijn dat je twijfelt.
Misschien wil je alleen maar een vraag stellen.

In alle gevallen praat ik graag met je.
Ik beantwoord graag je vragen
en wijs je ook graag verder als ik denk dat ik niet de juiste man ben.

Je kunt me bellen: 
06 430 466 58
of je kunt onderstaand formulier invullen.
Je krijgt binnen 24 uur antwoord.

Even overleggen?

Misschien weet je nu al dat je met mij in zee wil gaan. Het kan ook zijn dat je twijfelt. Of je wil alleen maar een vraag stellen.

In alle gevallen praat ik graag met je. Ik beantwoord je vragen. Je zit nergens aan vast.

Je kunt me bellen: 06 430 466 58

of onderstaand formulier invullen.

Je krijgt binnen 24 uur antwoord.

Ik vraag om je naam en email zodat ik met je kan communiceren. Ik verstrek jouw gegevens nooit aan derden. Zie ook mijn privacyverklaring.

Gratis ebook
Hoe je een bruisend verhaal vertelt dat iedereen snapt
Hoe je de vonk laat overspringen
Zodat je samen in een stroomversnelling komt
Stuur mij de gratis download